TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01996

 

ADATSZOLGÁLTATÁS

a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-7.1.1-16 konstrukció keretén belül megvalósított projekt kapcsán

Kedvezményezett neve: Léleksegítő Alapítvány
Projekt azonosító száma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01996
Projekt címe: Szépítő szivárvány – zenés érzékenyítő tanóra a közösségi értékek elterjedésének ösztönzésére
Támogatási összeg: 2.698.510 Ft

Projekt szakmai tartalmának, eredményeinek összefoglalása:

A projekt lehetővé tette több tatabányai oktatási intézménynek, hogy kisiskolás diákjai megtekinthessék a zenés érzékenyítő tanórát.

Az előadás célja, hogy segítse a sokszínűség elfogadását az általános iskola alsó tagozatán. Szeretnénk, ha már egészen kicsi korban természetessé válna, hogy a mozgássérültek, a hallás- és látássérültek mellett például az autisták és a down-szindrómások is gazdag belső tartalommal építhetik környezetünket.

Rövid tartalomismertetés:

Így Tündér és Úgy Tündér azt hiszi, a dolgok csak egyféleképpen lehetnek jók. Ami és aki megfelel az elképzeléseiknek, az szép, ami nem, az csúnya. Mesélő bácsi és Mesélőné megmutatja nekik, hogy valójában minden tulajdonság hasznos lehet. Aki magas, eléri a kamra felső polcára tett eperlekvárt. Aki kicsi, oda is befér, ahová a nagyobbak nem. A szereplők együtt zenélnek a muzsikusokkal, játszanak a tündérekkel, és előbb-utóbb melengetni fogja őket az összetartozás sálja.

Tíz előadást szerveztünk, amelyeken négyszáz tatabányai kisdiák tapsolt a színészek játékának.

Projekt számszerűsíthető eredményei:

Tíz előadást szerveztünk, amelyeken négyszáz tatabányai kisdiák tapsolt a színészek játékának.