TOP 7.1.1.-16-H-ESZA-2020-01449

ADATSZOLGÁLTATÁS 

a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-7.1.1-16 konstrukció keretén belül megvalósított projekt kapcsán

Kedvezményezett neve: Dallam Alapfokú Művészeti Iskola
Projekt azonosító száma: TOP 7.1.1.-16-H-ESZA-2020-01449
Projekt címe: Légy jó mindhalálig – Beavató Zenés Színházi előadás
Támogatási összeg: 3.600.000 Ft

Projekt szakmai tartalmának, eredményeinek összefoglalása:

A PROJEKT BEMUTATÁSA

A programtervünk fókuszában a „Légy jó mindhalálig” – Beavató Zenés Színházi előadás és a hozzá kapcsolódó rajzpályázat megvalósítása állt. A projektben a „Légy jó mindhalálig” című amatőr, gyermek- és ifjúsági musical bemutatóját terveztük és valósítottuk meg.

A résztvevő iskolákban rajzpályázatot hirdettünk meg, melynek célja a Móricz Zsigmond „Légy jó mindhalálig” című művének elolvasása kapcsán az olvasásélmények megjelenítése volt. Ezáltal elősegítettük a musical mélyebb megértését, átélését. A pályaművekből kiállítás készült és a legjobb alkotásokat díjátadásban részesítettük.

MEGVALÓSÍTÁS

A szereplők kiválasztása a pedagógus kollégák véleménye alapján és az egyes személyek kompetenciájának vizsgálata alapján történt. Fontos szempont volt, hogy a zene, a tánc és a színművészeti kompetenciákkal rendelkezzenek a szereplők. A gyerek szereplők az intézményünk tanulói voltak. A felnőtt szerepeket egyrészt tanár kollégák, másrészt szülők, nagyszülők alakították nagy lelkesedéssel.

A programok lebonyolításához szükséges eszközöket a szakmai pályázathoz kapcsolódó eszközbeszerzési támogatásból megvásároltuk, valamint egyes eszközöket béreltünk.

A megvalósítás partnerünkkel a Vértes Agórája -val egyeztettük a megvalósítás időpontját.

Szülői segítséggel elkészítettük a jelmezeket.

Meghirdettük a tatabányai iskolák körében a programhoz szorosan kapcsolódó rajz és irodalmi pályázatot.

EREDMÉNYEINK

2019. december 13-án 9:30 illetve 18:00 kezdettel megvalósítottuk a beavató zenés színházi előadást. Az előadásnak a Vértes Agorája adott otthont.

A tatabányai általános és középiskolás diákok (400 fő) megtekintették a kortársaik által előadott musicalt, a „Légy jó mindhalálig” -ot. Saját élményt szereztek a színház és az előadó művészet világáról, megismerték Móra Ferenc regényének történetét, mondanivalóját.

Projekt számszerűsíthető eredményei:

2019. december 13-án 9:30 illetve 18:00 kezdettel megvalósítottuk a beavató zenés színházi előadást. Az előadásnak a Vértes Agorája adott otthont.

Az elért célcsoport 400 fő volt.

A megvalósításhoz 1 db digitális kamerát vásároltunk.