TOP 7.1.1.-16-H-ESZA-2020-02005

ADATSZOLGÁLTATÁS 

a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-7.1.1-16 konstrukció keretén belül megvalósított projekt kapcsán

Kedvezményezett neve: Dallam Alapítvány
Projekt azonosító száma: TOP 7.1.1.-16-H-ESZA-2020-02005
Projekt címe: Black Diamond Big-Band – Utazás a jazz és a swing körül
Támogatási összeg: 3.600.000 Ft

Projekt szakmai tartalmának, eredményeinek összefoglalása:

A projektünk célja Tatabánya kulturális és közösségi életének megújítása, valamint a város egészéhez a városrészekhez kötődő identitástudat és népességmegtartó erejének erősítése.E projekt keretében a legfontosabb célkitűzésünk a Jazz műfaj népszerűsítése városunkban profi együttes a Black Diamond Big-Band koncertje által. Az 1920-as évek klasszikusait játszva a swing korszakon át a mai zenéig széleskörű ismeretet és hangzást biztosítottunk a közönség számára. A koncerteket valamennyi tatabányai számára biztosítottuk, akik érdeklődést mutattak az alapítvány kitűzött művészeti és kulturális céljainak. A programterv fókuszában a Black Diamond Big-Band – „Utazás a jazz és a swing körül” elnevezésű koncertsorozat megvalósítása állt.

A koncertekre való felkészülés több hónapos előkészítő munkát, illetve felkészülési időt vett igénybe. A megvalósítók kiválasztása az együttes szakmai vezetőjének véleménye alapján és az egyes személyek kompetenciájának vizsgálata alapján történt. Fontos szempont volt, hogy a zenei stílust professzionálisan művelő kompetenciával rendelkezzenek a megvalósítók.

Egyes speciális feladatokra (előadóművészeti feladatok, zenei és technikai munkatárs) szakemberekkel kötöttünk szerződést, akiknek a tapasztalatai, kompetenciái segítették a megvalósítás folyamatát. A programok lebonyolításához szükséges zongora beszerzésre került.

Az előkészületeket követően megkezdtük a Black Diamond Big-Band – „Utazás a jazz és a swing körül próbáját. Partnerünkkel a Vértes Agórája -val egyeztettük a megvalósítás időpontját.

A Covid 19 vírus által kialakult helyzetet figyelembe véve a tervezett helyszíneken lebonyolítottuk programjainkat. A programunk pozitív élményt nyújtott, a helyi művelődési házban. A projekt megvalósításának folyamatát, lebonyolítását fotókkal rögzítettük.

Projekt számszerűsíthető eredményei:

Megvalósulás helyszínei :

Tatabánya Puskin Művelődési Ház, Kertvárosi Bányász Művelődési Ház, József Attila Művelődési Ház és a Vértes Agorája

Megvalósítás ideje:

2021.06.01; 2021.06.03; 2021.06.04; 2021.06.19

Megvalósított program/rendezvény száma: 4

Programok résztvevőinek száma: 300 fő

Beszerzett eszköz: Roland digitális zongora