TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00618

 

ADATSZOLGÁLTATÁS

a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-7.1.1-16 konstrukció keretén belül megvalósított projekt kapcsán

Kedvezményezett neve: Léleksegítő Alapítvány
Projekt azonosító száma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00618
Projekt címe: Három évtized – A 30 éves Léleksegítő Alapítvány programsorozata
Támogatási összeg: 3.524.585 Ft

Projekt szakmai tartalmának, eredményeinek összefoglalása:

A fennállásának harmincadik évfordulóját ünneplő alapítvány programsorozattal kívánta 2020-ban emlékezetessé tenni a jubileumot. A programok végül a pandémia miatt 2021-ban valósultak meg.

Autizmus Világnapja – áprilisban – előadások, ismertetők zajlottak főként online, s a városi önkormányzat támogatásával megvalósulhatott az Árpád téri kiállításunk, ahol a város lakói a Kék Madár Szülőklubhoz tartozó néhány gyermeken keresztül tudhattak meg többet az autizmusról, s kékben ragyogott a Turul Emlékmű.

Szemléletformáló találkozások – júniusban – a pandémia miatt nem volt lehetőségünk megszervezni hagyományos nagyszabású érzékenyítő programunkat, az Esélyek Napját, ezért a József Attila Megyei és Városi Könyvtárban Szemléletformáló találkozások címmel szerveztünk programot. Országosan egyedülálló kezdeményezés premierjét láthatták néhány iskola kisdiákjai. Megyei művészek és közreműködők segítségével született meg a Szépítő szivárvány c. zenés interaktív tanóra, amely a közösségi értékekre hívja fel a kisdiákok figyelmét játékos formában.

Százszorszép Fesztivál – októberben szerveztük meg. Az ország különböző pontjáról érkeztek különlegességgel élők, hogy bemutassák tehetségüket a színpadon.

Projekt számszerűsíthető eredményei:

Tizenöt aktivitást szerveztünk, amelyeken háromszázan vettek részt.