TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00359

ADATSZOLGÁLTATÁS 

a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-7.1.1-16 konstrukció keretén belül megvalósított projekt kapcsán

Kedvezményezett neve: Tatabányai Kertvárosi Óvoda
Projekt azonosító száma: TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00359
Projekt címe: Múltunkban rejlő jövő
Támogatási összeg: 1.062.150 Ft 

Projekt szakmai tartalmának, eredményeinek összefoglalása:

Intézményünk célul tűzte ki, hogy a projektben tervezett programok segítségével megismerteti a 3-14 éves kertvárosi gyermekeket, családjaikat Tatabánya helytörténetével, az itt található társadalmi, természeti és kulturális értékekkel. A számos esemény komplex módon varázsolta elénk az egykori bányászvárost annak minden szépségével. A helyi hagyományok, történetek, az autentikus magyar kultúra megélése erősítette a közösség kohézióját, a lakóhelyhez való kötődését. Lehetőségünk adódott együttműködni helyi civil szervezetetekkel, művészekkel, előadókkal, múzeumpedagógusokkal. Megismerkedtünk olyan előadókkal, akiket visszahívunk majd a jövőben óvodáinkba. Az egész nevelési évet lefedő, tematikusan felépített programsorozat hozzájárult gyermekeink személyiségfejlődéséhez. Nem terveztünk azonban a covid járvánnyal, ami programjaink többszöri átgondolására, átütemezésére kényszerített bennünket. A köznevelési intézmények sajátságos működése ebben az időszakban megnehezítette munkánkat, szervezési feladatainkat, a programok megvalósítását.  A nehézségek, olykor kilátástalannak tűnő helyzetek ellenére közel hatszáz embert szólítottunk meg a programsorozat alatt. Megvalósult a méltányos hozzáférés, a gyermek és értékközpontú élménynyújtás, a hagyományaink továbbélése.  

A programok gyermekközeli megvalósításához több eszköz megvásárlására volt lehetőségünk. A bankettasztalok remek szolgálatot tettek a bányászati kiállítás megszervezésekor, a kültéri eszközök (padok és szemetesek) az udvari programjaink lebonyolítását támogatták. A Rotocubo kül- és beltéri játék segítségével gyermekeink átélhették a szűk helyen történő, a bányaalagutakhoz hasonló helyen való mozgás élményét. A bányavonat készletek a témához kapcsolódó konstruáló és szerepjátékok élményével gazdagították gyermekcsoportjainkat.

 

Projekt számszerűsíthető eredményei:

Beszerzett eszközök száma:  

  • 2 db bankettasztal 
  • 2 db udvari szemetes 
  • 3 db kerti pad 
  • 1 db Rotocubo mozgásfejlesztő eszköz 
  • 2 db Bányavonat szett