TOP 7.1.1.-16-H-ESZA-2020-02004

ADATSZOLGÁLTATÁS 

a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-7.1.1-16 konstrukció keretén belül megvalósított projekt kapcsán

Kedvezményezett neve: Dallam Alapítvány
Projekt azonosító száma: TOP 7.1.1.-16-H-ESZA-2020-02004
Projekt címe: Dallam Junior Musical-Zenés Színház az egész Világ”-Dzsungel könyve c. musical
Támogatási összeg: 3.600.000 Ft

Projekt szakmai tartalmának, eredményeinek összefoglalása:

Projektünk legfontosabb célkitűzése a musical, mint zenés színházi műfaj, mint művészeti-, előadói tevékenység újjáélesztése volt városunkban amatőr közösségek által, valamint a műfaj bemutatása, széleskörű népszerűsítése, ehhez kapcsolódó tevékenységek végzése, a színház világának és a hozzá kapcsolódó művészeti, előadói és technikai tevékenységek részbeni vagy komplex feldolgozása. Számunkra fontos a közösségépítés a fiatal tatabányai generáció körében, és ez a projekt ehhez nagyban hozzájárult.

Közvetlen célunk az volt, hogy színre vigyük Kipling: „A dzsungel könyve” című regényének musical változatát, melynek a bemutatóját a Vértes Agorájában valósítottuk meg. A mű feldolgozása és színpadra állítása amatőr gyerektársulat által történt.

Az előadásokra a tatabányai általános és középiskolásokat hívtuk meg, csoportokat szerveztünk az előadásra.

Nagy hangsúlyt helyeztünk arra, hogy a tatabányai gyerekek a projekt aktív részesei legyenek. Erősítettük a színház, az irodalom és a zene kapcsolatát, segítettük felszínre hozni az igazi értékeket, a minőségi együtt töltött idő által.  A program révén a diákokban felébresztettük a művészetek iránti fogékonyságot.

MEGVALÓSÍTÁS

A szereplők kiválasztása a pedagógus kollégák véleménye alapján és az egyes személyek kompetenciájának vizsgálata alapján történt. Fontos szempont volt, hogy a zene, a tánc és a színművészeti kompetenciákkal rendelkezzenek a szereplők. A gyerek szereplők az alapítvány céljának megvalósítását támogató diákok voltak. A felnőtt szerepeket egyrészt tanár kollégák, másrészt szülők, nagyszülők alakították nagy lelkesedéssel.

Egyes speciális feladatokra (előadóművészeti feladatok, koreográfia, színpadmesteri feladatok) szakemberekkel kötöttünk szerződést, akiknek a tapasztalatai, kompetenciái segítették a megvalósítás folyamatát.

A megvalósítás során a terv levezénylése zajlott, az eddig kimaradt nem konkretizált részek kidolgozásával. Mindezek után megkezdtük a Dzsungel könyve c. musical bemutatóját megelőző próbákat.

Partnerünkkel a Vértes Agórája -val egyeztettük a megvalósítás időpontját.

Szülői segítséggel elkészítettük a jelmezeket.

A társulati tagok összefogásával elkészítettük a díszlet elemeket.

A tatabányai iskolákat meghívtuk a zenés színházi előadásokra, melyeket a tervezett helyszínen lebonyolítottunk.

Több mint 3 hónapos felkészülést követően a Dzsungel könyve c. musical című amatőr, gyermek- és ifjúsági musical bemutatóját 2020. októberében megvalósítottuk.

Projekt számszerűsíthető eredményei:

Megvalósítás ideje: 2020.10.05 – 2021.08.30.

Megvalósított program/rendezvény száma: 2

Programok résztvevőinek száma: 250 fő

Beszerzett eszközök:
Számítógép, hangfal, média lejátszó, Midi billentyűzet, erősítő